APR Automation AB

APR Automation AB är ett automationsföretag med specialisering på att hjälpa företag till att maximera lönsamheten i sina verksamheter. APR har småföretagets alla fördelar. Vi är flexibla, förstår kundens behov och kan agera snabbt.

Vi har sedan starten utvecklat och byggt ett stort antal automationsutrustningar inom olika områden som möbelindustri, gjuterier, mekaniska verkstäder, livsmedelsindustri, verkstadsindustri, fordonsindustri med mera.

APR utför även legoarbeten inom skärande bearbetning och vattenskärning samt har agenturer för komponenter inom automation såsom Colombo elektriska spindlar och Bosh Rexroth.

Vi har avtal som integratör för de två största robotleverantörerna i Europa ABB och KUKA. I vissa projekt kan vi även applicera produkter från vår generalagentur på elspindlar.

Historik för APR Automation

Verksamheten är förlagd till Arvika i västra Värmland men våra kunder återfinns över hela världen.

Vår verksamhet är lite mer än 10 år och började som ett enmansbolag inriktat på konsultverksamhet till att i dag vara ett komplett bolag med hela kedjan från projektering, konstruktion, tillverkning, montage och igångkörning, samt utbildning av kundens personal.

2017 köptes bolaget upp av Randek AB från Falkenberg som är ett privatägt bolag.

Vi förfogar över egna kontors- och produktionslokaler med teknisk utrustning anpassad för de projekt gör. Vår personal består projektledare,  el-konstruktörer, PLC-programmerare, robotprogrammerare, mek-konstruktörer, verkstadstekniker och montörer.

Under årens lopp har vi installerat ett stort antal automationslösningar med säkerhetssystem till olika företag, stora som små, i Sverige och resten av världen. Vi är även generalagent för Colombo elspindlar, för hela Norden.

Vi har siktet inställt på en fortsatt expansion med en organisation anpassad till de nya utmaningar vi ger oss i kast med. Lönsam tillväxt och starkt projektgenomförande är ledord.

Lokaler

Vårt kontor är idag på 650 kvm med konferensutrymmen, reception, matsal och 20-talet kontorsplatser

Nyrenoverade verkstadslokaler med:

  • Komplett elverkstad för skåpmontering, och elmontage.
  • Bearbetningsavdelning med CNC-maskiner för fräsning, supportsvarvar och konventionella bearbetningsmaskiner.
  • Slipavdelning med planslipar och verktygsslipar
  • En mindre härdavdelning för härdning av verktygsdetaljer och kompletta verktyg.
  • Svetsverkstad med möjlighet att tillverka större och mindre svetsade konstruktioner
  • En komplett montagehall på 3650 kvm med 5 meters takhöjd

Vi står nu rustade att möta olika kunders krav och önskemål av automationslösningar.